Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Energieopslagsysteem bij Logisticon zorgt voor minder milieubelasting

In een eerder nieuwsbericht heeft u kunnen lezen over de energieopslagcontainer van Refurb Battery die bij Logisticon is geplaatst. Onlangs is de container in gebruik genomen. Een mooie stap in de duurzaamheidsambitie van Logisticon. Door de inzet van hergebruikte (fiets)batterijen en materialen helpt Logisticon mee aan het versnellen van de circulaire economie, wat zorgt voor minder belasting voor het milieu.

Het energieopslagsysteem wordt lokaal en duurzaam geladen door Logisticon’s 1000 zonnepanelen. Het systeem is gekoppeld aan de lokale stroomvoorziening en laadt zichzelf op wanneer er elektriciteit uit de lokale opwek over is. Deze elektriciteit wordt vervolgens gebruikt om het lokale gebruik van zelf opgewekte stroom te maximeren. De behoefte aan netstroom wordt hiermee geminimaliseerd. Door het gebruik van netstroom te minimaliseren kan piekvraag beperkt worden en wordt er nog meer gebruik gemaakt van duurzame energie. Het energieopslagsysteem van Refurb Battery maakt het mogelijk om gezamenlijk te leren en de optimale set-up te onderzoeken, waarmee de instellingen van het opslagsysteem geoptimaliseerd worden.

Logisticon hecht veel waarde aan duurzaam ondernemen. Klanten worden geholpen met toekomstbestendige waterbehandeling en er wordt hard gewerkt aan de verduurzaming van de eigen organisatie. Met de energieopslagcontainer van Refurb Battery is Logisticon weer een stap verder.

Bent u benieuwd welke stappen Logisticon voor u als klant onderneemt om een duurzamere waterbehandelingsoplossing te bieden? Ga naar www.logisticon.com of neem contact op met één van Logisticon’s waterspecialisten via 0184-608260.

Meer informatie over Refurb Battery vindt u hier.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.