Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Kwaliteit drinkwater Zweedse gemeente veiliggesteld

Eind 2023 klopte een Zweedse drinkwatervoorziening, verantwoordelijk voor het drinkwater van een grote gemeente, bij Ramson AB aan, Logisticon's partner in Zweden. In de drinkwaterbron had een bacterie uitbraak plaatsgevonden. De oorzaak voor de uitbraak was niet bekend, en na opnieuw testen werd geconstateerd dat de bacterie, clostridium, nog in de bron aanwezig was. Door de bacterie hadden alle inwoners van de gemeente geen toegang meer tot veilig drinkwater. Een snelle oplossing was vereist.

Logisticon leverde binnen enkele weken na opdracht twee mobiele ultrafiltratie (UF) installaties uit voorraad, een UF2880 en een UF1440, met een totale capaciteit van 250m3/uur. Het doel van de installaties is het verwijderen van bacteriën en het reduceren van troebelheid voor effectievere nabehandeling.

Ultrafiltratie is een technologie die membranen gebruikt om kleine deeltjes van 0,02 tot 0,05 micron te scheiden van water. Onder deze deeltjes vallen ook bacteriën en virussen. Door het water met druk door de membranen te leiden, blijven de kleine deeltjes in de membranen achter. Het gezuiverde water wordt de drinkwaterplant in geleid voor verdere behandeling. Door de ultrafiltratietechnologie kan aan strenge waterkwaliteitseisen worden voldaan en wordt een stabiele, betrouwbare en consistente waterkwaliteit geboden. De gebruikte membranen in de UF-installaties van Logisticon zijn de DuPontTM IntegraTecTM membranen en fungeren als barrière voor fijne deeltjes, zwevende vaste stoffen, micro-organismen en deeltjes met een laag molecuulgewicht, zonder het zoutgehalte van het uiteindelijke drinkwater te wijzigen.

Dankzij een sterke samenwerking tussen Logisticon, Ramson en de klant, waarbij Ramson optreedt als single point of contact en het project leidt, zit er slechts een paar maanden tussen de aanvraag en de ingebruikname van de installatie.  De bacterie werd eind 2023 in de drinkwaterbron gevonden. Enkele weken daarna bracht de klant een bezoek bij Logisticon om de opties te bespreken en de ultrafiltratieinstallaties te bekijken. Nog voor Kerst ontving Ramson de intentieovereenkomst en in januari werd de opdracht definitief, ook voor Logisticon. Op dit moment wordt de installatie aangesloten, de infrastructuur aangelegd en in april wordt hij in gebruik genomen. Vanaf dan zal de waterkwaliteit voor de hele gemeente verbeteren en heeft de klant de ruimte om na te denken over een lange termijn oplossing.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.