Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Wist u dat…

…Logisticon klanten heeft over de hele wereld, van Europa tot Zuid-Amerika en Azië? Zo staat er in Kazachstan o.a. een zandfiltratie-, ultrafiltratie- en omgekeerde osmose-unit. In Zuid-Afrika ontwerpt en bouwt Logisticon samen met een Zuid-Afrikaanse partner een complete waterhergebruik-installatie. En in Brazilië leverde Logisticon verschillende ultrafiltratie-units om de drinkwaterproductie te verhogen.

…Er dichter bij huis ook installaties van Logisticon staan? Veel van het drinkwater in de omgeving van Zuid-Holland en daarbuiten wordt (mede) door een Logisticon-installatie geproduceerd.

…Eén van de eerste opdrachten van Logisticon het ontwerpen en leveren van transport- en handlingsystemen voor kaas was? Dit omdat het bedrijf toen nog gericht was op transportmechanisatie. Vandaar ook de naam Logisti(eke) Con(structies). De mier als symbool voor de ultieme logistieke specialist is zo ook deel gaan uitmaken van het logo van Logisticon.

…Milieu en klimaat erg belangrijk zijn voor Logisticon? Door de verduurzaming van het bedrijfspand is Logisticon volledig van het gas af. Alle verlichting is vervangen door led en er zijn warmtepompen geplaatst, die het pand van warmte en koeling voorzien. Dankzij deze vernieuwingen heeft het pand energielabel A++++ gekregen. De nieuwste aanwinst is een container met hergebruikte fietsbatterijen. Deze container is een energieopslagsysteem waarin opgewekte zonne-energie opgeslagen kan worden.

…Logisticon niet alleen intern bezig is met duurzaamheid, maar ook meedenkt met u als klant? Er wordt gekeken hoe de uitstoot van methaan bij klanten verkleind kan worden en installaties worden energiezuinig ontworpen. Ook zoekt Logisticon altijd naar de reductie van chemieverbruik.

…Europa’s grootste verhuurvloot voor waterzuiverings- en waterbehandelingscomponenten in bezit is van Logisticon?

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en waterbehandelingsprojecten van Logisticon Water Treatment.

Meer nieuws
Pilot van Logisticon bij USG succesvol afgesloten
USG is een utility bedrijf dat verantwoordelijk is voor de inkoop, productie, distributie en verkoop van onder andere geflocculeerd kanaalwater aan het gehele industrieterrein Chemelot in Geleen.
Lees meer
Logisticon neemt leerlingen mee in de wereld van techniek
Op woensdag 17 april opende Logisticon haar deuren voor enthousiaste groep 7 leerlingen van vijf basisscholen uit Groot-Ammers, Nieuwpoort/Langerak en Streefkerk.
Lees meer
Logisticon’s ultrafiltratie-installatie getest
Op een groot chemiecluster in Duitsland zijn plannen om een nieuwe fabriek te bouwen. Voor deze nieuwe fabriek is gezuiverd oppervlaktewater nodig.
Lees meer
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.