Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Chemie
Chemie

De chemische industrie is een onmisbaar onderdeel van de economie en onze samenleving. De sector produceert en bewerkt grondstoffen. Hiervoor is veel water in diverse kwaliteiten nodig. Water wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de voeding van (hogedruk)stoomketels, om te koelen of voor het reinigen van systemen. Naast de vraag naar hoogwaardig proces- en demiwater is het zuiveren, polishen of duurzaam hergebruik van afvalwater belangrijk voor de chemische industrie.

Logisticon is een betrouwbare partner voor de chemische industrie en levert slimme en mobiele oplossingen met de focus op waterkwaliteit, -kwantiteit en bedrijfszekerheid. Het is belangrijk om per toepassing het juiste water te produceren en dus technologisch de meest geschikte technologieën toe te passen. Het juiste water op de juiste plaats zorgt voor een TCO besparing en een besparing op gebruik van chemicaliën en energie. 

Logisticon levert hoogwaardige en volledig geautomatiseerde plug & play installaties, conform de nieuwste technologieën. Continue beschikbaarheid, permanente 24/7 controle en procestechnologische ondersteuning zijn enkele slimme oplossingen die Logisticon kan bieden aan deze veeleisende industrie. Tevens beschikt Logisticon over slimme verhuuroplossingen, inzetbaar (kort of langdurig) vanuit haar verhuurvloot om de industrie met raad en daad te ondersteunen bij productie uitbreiding, calamiteiten, seizoen pieken of turnarounds.

Alle Case Studies
Gerelateerde Case Studies
Alle Case Studies
Traitement des eaux usées lors du démarrage et du redimensionnement de l’usine de traitement des déchets
Une entreprise française de recyclage axée sur le traitement et la réutilisation des hydrocarbures chlorés a été confrontée à de fortes concentrations de MES dans les eaux usées lors du…
Verwijdering van deeltjes en zware metalen uit afvalwater
Een chemische plant in Rotterdam welke plastic halffabricaten produceert ondervond problemen door de veranderde samenstelling van het afvalwater. De problemen werden veroorzaakt door TSS en zware metalen welke regelmatig hoger…
Meerdere oplossingen voor Franse producent van onder andere kunstmesten
Een Franse fabriek van een wereldwijd producerende kunstmestfabrikant had een tweetal wateruitdagingen. Logisticon leverde een ultrafiltratie installatie en een zandfiltratie installatie.
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.