Nieuws water@logisticon.com +31(0)184 608260
Olie & Gas
Olie & Gas

De olie- en gasindustrie is een onmisbaar onderdeel van de economie en onze samenleving. De sector produceert ruwe olie en gas (upstream) en de daarvan afgeleide producten (downstream) door middel van chemische aanpassingen. Hiervoor is veel water benodigd in diverse kwaliteiten, bijvoorbeeld voor de voeding van (hogedruk)stoomketels, het reinigen van systemen of toevoeging aan het eindproduct. Naast de vraag naar hoogwaardig proces- en demiwater is het zuiveren, polishen en duurzaam hergebruik van afvalwater natuurlijk net zo belangrijk.

Al jaren is Logisticon een betrouwbare partner voor de olie- en gasindustrie en levert slimme en mobiele oplossingen met de focus op waterkwaliteit, -kwantiteit en bedrijfszekerheid. Daarnaast heeft de olie- en gasindustrie ook behoefte aan grote hoeveelheden koelwater en alternatieve bronnen. Het is belangrijk om per applicatie de juiste samenstelling van water te selecteren en produceren. Het juiste water op de juiste plaats zorgt dus voor een TCO besparing en een besparing op gebruik van chemicaliën en energie.   

Logisticon levert hoogwaardige en volledig geautomatiseerde plug & play installaties, conform de nieuwste technologieën. Continue beschikbaarheid, permanente 24/7 controle en procestechnologische ondersteuning zijn enkele slimme oplossingen die Logisticon kan bieden aan deze veeleisende industrie. Tevens beschikt Logisticon over slimme verhuuroplossingen, inzetbaar (kort of langdurig) vanuit haar verhuurvloot om de industrie met raad en daad te ondersteunen bij productie uitbreiding, calamiteiten, seizoen pieken of turnarounds.

Alle Case Studies
Gerelateerde Case Studies
Alle Case Studies
Effluent polishing industrieel afvalwater
Bij een grote raffinaderij in de Rotterdamse haven werd de lozingsnorm voor TSS in het afvalwater overschreden. Zandfiltratie bleek de meest geschikte oplossing.
MAKING WATER WORK
Sales. Rental. Service.